آموزش عکاسی

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه | چگونه در عکاسی بوکه خلق کنیم


عکاسی بوکه

بوکه کلمه ژاپنی و هم معنی کلمه بلور است که افرادی که وارد حرفه عکاسی شده اند به طور یقین چندین بار این کلمه به گوش آن ها رسیده است. اما بوکه چیست؟ و چگونه به وجود می آید؟ بوکه در حقیقت نور هایی هستند که در بکگراند و فور گراند به وجود می آیند و شکل دیافراگم لنز را به خودشان می گیرند. این تصاویر زیبا و رویایی را در حقیقت لنز دوربین خلق می نماید. در این مقاله قصد نکاتی را درباره چگونه خلق کردن بوکه در عکاسی برای شما بیان کنیم.

 

1 – لنز مناسب را انتخاب نمایید

همانطور که پیش از این گفتیم این لنز است که می تواند بوکه را خلق نماید. اکثر افرادی که نمی توانند در عکس خود بوکه زیبایی داشته باشند به دلیل این است که لنز مناسبی را برای این کار انتخاب نکرده اند. رمز خلق بوکه در استفاده از لنز هایی با دیافراگم بزرگ تر از f/2.8 است. متاسفانه اکثر لنز کیت های موجود در پکیج دوربین ها از دیافراگمی با حداکثر گشودگی f/3.5 یا f/4.5 را دارا هستند. با اینکه این میزان دیافراگم لنز کیت ها نزدیک به 2 استاپ با دیافراگم ایده آل است اما همچنان به آن اندازه بزرگ نیست بتواند بکگراند و فورگراند را بلور نماید.

 

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

 

برای اکثر تازه کاران لنز 50 میلی متری با دیافراگم f/1.8 یا f/1.4 بسیار مناسب می باشد چرا که این لنز ها نسبتا ارزان هستند و راحتر در بازار پیدا می شوند. علاوه بر این می توانید از لنز های با فاصله کانونی بلند نیز می تواند عمق میدان بیشتری را نیز برای شما فراهم سازد. بعد از دقت کردن به میزان گشودگی دیافراگم و فاصله کانونی باید به تیغه های دیافراگم دقت نمود. این تیغه های می توانند ظاهر بوکه های را تشکیل دهند و هر چه میزان آن ها بیشتر بوکه ظاهری گرد تر خواهند داشت و نرم تر خواهند بود.

 

2 – دوربین خود را در حالت AV یا A قرار دهید

هنگامی که هدف اصلی شما عکاسی بوکه است باید با بزرگترین میزان دیافراگم را برای عکاسی انتخاب نمایید. به همین جهت راحت ترین حالت استفاده از مود AV یا A است که با عنوان حالت تقدم دیافراگم نیز شناخت می شود. این مود به شما اجازه میدهد که میزان دیافراگم را انتخاب نمایید و دوربین خود سرعت شاتر را به صورت خودکار برای شما انتخاب می نماید.

 

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

 

باید به این نکته نیز اشاره نمود که در بعضی از شرایط نوری خاص امکان دارد عکس ها در این حالت نور دهی مناسبی نداشته باشند. در این حالت باید از دکمه جبران نور دهی استفاده کرد که با علامت +/- مشخص شده است و با استفاده از آن میزان روشنایی و یا تاریکی عکس را می توان کنترل نمود.

 

3 – بکگراند مناسب انتخاب نمایید

برای دست یابی به بوکه زیبا در عکس انتخاب بکگراند مناسب بسیار حائز اهمیت است. درست است که می توان با لنز مناسب بکگراند را بلور کرد اما باید توجه داشت که این کار لزوما بوکه زیبایی خلق نمی نماید.

بکگراند های ساده بوکه های زیبا و منحصر به فرد به وجود نمی آورد چراکه عملا چیز زیادی وجود ندارد که تشکیل شود. به نور های نقطه ای موجود در بکگراند دقت کنید همچنین وجود تکسچر و الگو های مختلف نیز در خلق بوکه های زیبا بسیار تاثیر گذارد است.

 

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

 

بهترین لوکشن ها برای عکاسی بوکه شهر ها میباشند. چرا که در شهر ساختمان های متفاوت با نور های مختلف وجود دارد همچنین جاده ها و مغازه های مختلف شهر میتوانن نور های جالب برای تشکیل بوکه داشته باشند.

نور های که بر روی آب به صورت رفلکت وجود دارند و قطرات در دریاچه ها و برکه ها نیز می توانند بوکه های زیبایی را تشکیل دهند.

 

4 – به فورگراند نیز توجه کنید

اکثر افراد هنگامی که می خواهند در تصویر بوکه داشته باشند فقط به بکگراند توجه می کنند و به این موضوع دقت نمیککند که بوکه میتواند در فورگراند نیز تشکیل شود.

بسیاری از عکاسان برای تشکیل بوکه در فورگراند از ریسه های نور استفاده می نمایند که میتواند تصاویر را رویایی کند. همانند بکگراند در فورگراند ها نور های نقطه ای ، الگو ها و تکسچر های میتوانند بوکه به وجود اورند. رفلکت های روی پنجره در فورگراند نیز بسیار جذاب هستند. مستقیم از چنجره عکاسی نکنید سعی کنید به آن زاویه دهید.

 

5 – بر روی سوژه فوکوس نمایید

همیشه دقت کنید که سوژه اصلی فوکوس باشد. اکثر عکاسان تازه وارد انقدر محو بوکه و دستیابی به آن می شوند که عملا سوژه اصلی را فراموش می کنند به طوری که سوژه اصلی اصلا فوکوس نیست. همچنین دقت کنید که نور دهی سوژه اصلی نیز در عکاسی بوکه درست باشد.

 

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

 

6 – بین سوژه و بکگراند فاصله ایجاد کنید

تشکیل بوکه زیبا و بزرگ با فاصله بکگراند با نقطه ای که فوکوس می نمایید رابطه مستقیم دارد. به عبارت دیگر هرچه بکگراند نسبت به سوژه اصلی فاصله بیشتری داشته بوکه ها نیز بزرگتر خواهند بود. اگر از لنزی با فاصله کانونی کم مانند 50 میلی متری عکاسی می کنید ببهتر است که به سوژه نزدیک باشید. همیشه به یاد داشته باشید که میزان فاصله ایده آل به موقعیتی که در آن عکاسی می کنید بستگی دارد و باید متناسب با آن فاصله را تغییر دهید.

 

7 – با رنگ ها بازی کنید

علاوه بر بلور کردن بکگراند ایجاد بوکه ، به رنگ ها نیز در عکاسی بوکه توجه کنید. رنگ ها جز المان های مهم در به وجود آمدن یک تصویر زیبا و چشم نواز هستند. در لوکیشن ها به نور های رنگی نیز توجه کنید چرا که بوکه های آن ها در تصاویر جذاب خواهند بود.

 

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه

 

در پایان باید گفت که دستیابی به بوکه ای زیبا آنقدر ها هم که می گویند کار سختی نیست پس زیاد نگران نباشید، فقط نیاز به تمرین بیشتر دارد و علاوه بر آن باید دوربین و لنزی داشته باشید که اجازه کنترل زیاد بر عمق میدان را به شما بدهد.

پیوند درونی :
چگونه از غذا عکاسی کنیم

ارتباط با کارشناس فنی:

4.4/5 - (42 امتیاز)

2 دیدگاه در “عکاسی بوکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.