امروزه تنوع میکروفونهای موجود در بازار به قدری زیاد است که بیشتر تولیدکنندگان محتوا در انتخاب آنها دچار مشکل میشوند. میکروفونهای یقهای، شاتگان، استودیویی و غیره از انواع میکروفونهای بیسیم و با سیم موجود در بازاراند. افرادی که در حوزه تولید محتوا مشغول به فعالیت هستند، با انتخاب بهترین میکروفون میتوانند از مزیتهای زیاد آن بهرهمند شوند. در صورتی که بین انتخاب میکروفون بیسیم و میکروفون با سیم تردید دارید، بهتر است در این مقاله با ما همراه شوید. در این مطلب کلیه نکات مربوط به این میکروفونها و همچنین مناسبترین آنها را بررسی خواهیم کرد.
میکروفون بیسیم یا با سیم؟
تفاوت بین میکروفونهای وایرلس و با سیم، مربوط به کیفیت آنها نیست؛ بلکه مربوط به موارد استفاده از میکروفون و کاربری آن است. همچون هر سیستم دیگری، میکروفونهای بیسیم و با سیم هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. افرادی که قصد خرید میکروفون دارند، با توجه به این مزایا و معایب میتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. در واقع انتخاب بین میکروفون با سیم و میکروفون بیسیم باید بر حسب برنامه خاص کاربر باشد. برخی از افراد تولیدکننده محتوا ترجیح میدهند در حین کار از بهمریختگی سیمها در امان باشند و برخی دیگر تنها به مسائل مهمتر توجه میکنند. با این حال انتخاب بین میکروفون بیسیم و میکروفون با سیم امری سلیقهای بوده و تنها به خود کاربر و شرایط استفاده او بستگی دارد. در ادامه با بررسی مزایا و معایب هر کدام از این سیستمها، کار انتخاب میکروفون برای تولید محتوا را برایتان آسانتر خواهیم کرد.
تفاوت قیمت میکروفونهای بیسیم و با سیم
یکی از مسائل و اختلافهای بزرگ بین میکروفونهای با سیم و بیسیم مربوط به قیمتشان است. اگر برای خرید میکروفون اقدام کرده باشید، به اختلاف قیمت بین میکروفونهای باسیم و بیسیم پی بردهاید. اختلاف قیمت بین این میکروفونها بسیار زیاد بوده و تقریبا 4 الی 10 برابر اختلاف قیمت وجود دارد. میکروفونهای بیسیم نسبت به میکروفونهای باسیم از قیمت بالاتری برخوردار هستند. برای مثال میکروفون سیمی Shure SM58 حدود 100 دلار قیمت دارد. در صورتی که همان کپسول SM58 در سیستم بیسیم با سطح ورودی Shure’s BLX24/SM58 با قیمت 299 دلار به فروش میرسد. این اختلاف قیمت سبب شده تا کاربران زیادی توجهشان به میکروفون سیمدار جلب شود. البته از مزیتهایی که میکروفونهای وایرلس دارند، نمیتوان غافل شد؛ خصوصا برای افرادی که به تولید محتوا در زمینه ولاگری و بلاگری مشغول هستند.
تفاوت میکروفونهای با سیم و بیسیم از نظر کیفیت
اگر به چند سال گذشته برگردیم، میکروفونهای باسیم از کیفیت بسیار بالایی نسبت به میکروفونهای بیسیم برخوردار بودند. اگرچه هنوز برخی معتقدند سیستمهای بیسیم نمیتوانند به خوبی میکروفونها باسیم باشند؛ اما امروزه این موضوع دیگر منسوخ شده است. میکروفونهای بیسیم دیجیتال مدرن، از نظر کیفیتی در سطح بسیار بالایی قرار دارند و کاملا قابل اعتماد هستند. برای همین بین میکروفونهای بیسیم و با سیم نمیتوان تمایزی از نظر کیفیت قائل شد. هر کدام از این سیستمها در جایگاه خود از کیفیت قابل قبولی برخوردارند و در سطح مطلوبی جای دارند.
تفاوت میکروفونهای wireless و wired از نظر سطح اطمینان
یکی از مسائل مهم بین میکروفونهای باسیم و بیسیم، سادگی و قابل اطمینان بودن آنها است. اگر بتوانید سیم و کابلهای میکروفون را تحمل کنید، میکروفونهای سیمی بسیار ساده و قابل اعتماد هستند. کاربرانی که از این میکروفونها استفاده میکنند، نگرانی از بابت انتخاب فرکانس و یا عمر باتری دستگاه ندارند. این کاربران بدون نیاز به تنظیمات پیچیده، میتوانند به راحتی از میکروفون استفاده کنند و در وقت خود صرفهجویی نمایند. همچنین این مورد سبب کاهش اشتباهات و بروز خطاها برای کاربر میشود.
تفاوت میکروفونهای بیسیم و با سیم از نظر منبع تغذیه و شرایط استفاده
همانطور که میدانید برای کار با میکروفونهای سیمدار، باید آنها را به برق متصل کرد. این امر سبب شده تا میکروفونهای با سیم تنها برای مکانهای داخلی و دارای پریز برق مناسب باشند و نتوان از آنها در فضاهای باز استفاده کرد. با اینکه این یک ویژگی منفی برای میکروفونهای سیمدار محسوب میشود، اما کاربران آنها نگرانی از بابت تمام شدن شارژ باتری ندارند. در مقابل میکروفونهای بیسیم برخلاف میکروفونهای سیمدار، از باتریهای داخلی قابل شارژ برخوردار هستند. این میکروفونها تا زمانی که باتریشان از شارژ برخوردار باشد، قابل استفاده میباشند. برای همین با اتمام شارژ باتری تا زمان شارژ مجدد، نمیتوان از دستگاه استفاده کرد. با این وجود میکروفونهای بیسیم در هر شرایطی قابل استفاده هستند و کاربری آسانی دارند. میکروفون بیسیم برای تولید محتوا یک انتخاب بسیار مناسب است.
میکروفون یقهای بهتر است یا میکروفون رومیزی؟
میکروفونهای یقهای یکی از پرکاربردترین و پرفروشترین انواع میکروفون در بازار هستند. این میکروفونها از طریق گیره روی یقه یا جیب لباس وصل میشوند و قابلیت استفاده آسانی دارند. بیشتر افرادی که در زمینه مصاحبات رادیویی و تلویزیونی مشغول به فعالیت هستند و یا افرادی که به تولید محتوا در اماکن مختلفی میپردازند، از میکروفونهای یقهای استفاده مینمایند. این میکروفونها نسبت به میکروفونهای رومیزی از نظر سهولت در استفاده و کاربرد در تمام لحظات و مواقع، برتری دارد. در زیر به معرفی بهترین میکروفون یقهای برای تولید محتوا اشاره میکنیم.
-
میکروفون یقهای Boya By-wm3u
افرادی که در حوزه ضبط صدا مشغول به فعالیت هستند، حتما نام بویا را زیاد شنیدهاند. Boya نام یکی از برندهای مطرح چینی است که تاکنون محصولات زیادی را روانه بازار کرده است. بیشتر میکروفونهای یقهای بویا، جزو پرفروشترین میکروفونها هستند و افراد زیادی جهت خرید آنها اقدام میکنند. میکروفون Boya By-wm3u یکی از این میکروفونها بوده که شامل یک گیرنده و یک فرستنده با وزن 5.9 گرم است. این میکروفون به قدری کوچک و جمع و جور است که با نصب شدن بر روی یقه یا جیب لباس، هیچ وزنی را احساس نخواهید کرد. میکروفون بویا By-wm3u دارای برد 20 متر بوده و در ضبط صداها بدون وجود نویز، عملکرد بسیار خوبی دارد.
-
میکروفون یقهای Boya BY-M1
یکی دیگر از میکروفونهای یقهای بویا، Boya BY-M1 نام دارد. این میکروفون مناسب افرادی است که به تولید محتوا در اینستاگرام، یوتیوب و … میپردازند. میکروفون بویا مدل BY-M1 از یک پورت ارتباطی 3.5 میلیمتری برخوردار است که از طریق آن میتوان میکروفون را به دوربین وصل کرد. حساسیت صوتی میکروفون معادل با 30db و بازه دینامیکی آن 74db میباشد.
-
میکروفون یقهای سارامونیک SARAMONIC SR-LMX1 PLUS
سارامونیک یکی دیگر از برندهای مطرح بازار است که در حیطه تولید لوازم صوتی و میکروفون مشغول به فعالیت است. از برند SARAMONIC نیز تاکنون محصولات زیادی روانه بازار شده که میکروفون یقهای SARAMONIC SR-LMX1 PLUS یکی از آنها است. این محصول از یک اکستندر 4 متری برخوردار است که با اتصال آن به میکروفون، طول کابل از 1.8 متر به 5.8 متر افزایش پیدا میکند. میکروفون SR-LMX1 PLUS سارامونیک از محدوده فرکانس 30 هرتز الی 18 کیلوهرتز برخوردار بوده و رنج حساسیت آن -30 دسیبل میباشد. با استفاده از این میکروفون نیز میتوان به تولید محتوا در اینستاگرام و یوتیوب پرداخته و از قابلیتهای آن بهرهمند شد.
بین میکروفونهای بیسیم و با سیم کدام را انتخاب کنیم؟
اگر همچنان بین انتخاب میکروفون بیسیم و با سیم شک دارید، به چند مورد توجه داشته باشید. در مواقعی که به قابلیت اطمینان و اعتماد مطلق نیاز دارید، میکروفونهای سیمی بهترین گزینه برایتان هستند. این موضوع را میتوانید از انتخاب میکروفونهای سیمی برای اشخاص مشهور، نظیر رئیس جمهوری آمریکا متوجه شوید! اما اگر جزو افرادی هستید که از بودجه کافی برخوردارید و حوصله دردسرهای کابل و سیمهای میکروفون را ندارید، میکروفونهای بیسیم از نظر کیفیت صدا بیهمتا هستند. به طور کلی برای انتخاب بین میکروفون بیسیم و باسیم جهت تولید محتوا، در درجه اول به کار خود توجه داشته باشید. اگر قرار است در حین صحبت مدام حرکت کنید و در جای ثابتی نباشید، میکروفون سیمی انتخاب خوبی برایتان نخواهد بود؛ چرا که سیمهای میکروفون ممکن است برای شما ایجاد مزاحمت کنند و باعث بروز اتفاقاتی نظیر سر خوردن روی سیمها شوند. در مقابل میکروفونهای بیسیم آزادی بیشتری روی صحنه برای شما فراهم میکنند و مشکلات میکروفونهای سیمی را ندارند. همچنین هنگام کار با این میکروفونها، ترس از آسیب دیدن یا قطعی کابل را نخواهید داشت و میتوانید بیوقفه بدون نگرانی از تمام شدن شارژ باتری، به صحبت خود ادامه دهید.
ترجیحات شخصی خود را نادیده نگیرید
جهت انتخاب بهترین میکروفون برای تولید محتوا، ترجیحات شخصی خود را نادیده نگیرید. توجه به ترجیحات و علایق شما میتواند در انتخاب بین این سیستمها کاملا چارهساز باشد. اگر قبلا در مقابل تماشاگران و روی صحنه اجرا کرده باشید، درک بهتری از آنچه ترجیحتان است خواهید داشت. گاهی اوقات توجه به ترجیحات شخصی تنها چیزی است که باید به آن توجه داشته باشید تا بتوانید میکروفون مناسبی برای خود تهیه نمایید.
جمع بندی
در این مطب به بررسی بهترین میکروفون برای تولید محتوا پرداختیم. همانطور که ملاحظه کردید میکروفونها در دو دسته کلی سیمدار و بدون سیم جای میگیرند. هر کدام از این میکروفونها دارای مزایا و معایب خاصی هستند و در برخی موارد نسبت به هم برتری دارند. برای همین افرادی که قصد خرید میکروفون برای تولید محتوا دارند، بهتر است در ابتدا به انتظارات خود و همچنین نوع کاربری خود توجه داشته باشند. افرادی که قصد دارند در مکانهای داخلی برای ساعتها از میکروفون استفاده کنند، میتوانند به سراغ میکروفونهای سیمدار بروند. افرادی هم که قصد دارند در فضاهای خارجی بدون دردسرهای کابل و سیم از میکروفون استفاده کنند، بهتر است از انواع میکروفون بیسیم مانند میکروفون یقهای بیسیم استفاده نمایند.