اخبار و بررسی محصولات, وبلاگ

نحوه کارکرد میکروفون بی‌سیم

میکروفون بی_سیم چگونه کار می_کند؟

میکروفون‌ها در حالت کلی به دو دسته بی‌سیم و باسیم تقسیم می‌شوند. میکروفون‌های باسیم همان میکروفون‌های معمولی و قدیمی هستند که توسط کابل برق انرژی خود را تامین می‌کنند. اما میکروفون‌های بی‌سیم فاقد سیم هستند و از نظر آزادی حرکت نسبت به میکروفون‌های باسیم برتری و مزیت دارند. حال بهتر است ببینیم که میکروفون بی‌سیم به چه صورت کار می‌کند و انتقال سیگنال‌ها در آن به چه صورت انجام می‌شود.

میکروفون بی‌سیم چیست؟

میکروفون بی‌سیم یا Wireless microphone، میکروفونی است که بدون کابل و سیم به تجهیزات صدا و تقویت کننده‌ها وصل شده و با آنها در ارتباط است. این میکروفون‌ها مزایای زیادی دارند که از مهمترین آنها باید به امکان حرکت در صحنه اشاره کرد. چرا که این میکروفون‌ها فاقد سیم هستند و کاربر با مشکلاتی نظیر دست و پاگیر شدن سیم مواجه نمی‌شود. از سوی دیگر این میکروفون‌ها خیلی سریع راه‌اندازی می‌شوند. در حال حاضر اغلب مجریان و هنرمندان از میکروفون‌های بی‌سیم برای اجراهای خود استفاده می‌کنند. با بهبود کیفیت صدای میکروفون‌های بی‌سیم و اطمینان از پایداری آنها، افراد زیادی آنها را به میکروفون‌های سیم‌دار ترجیح داده‌اند.

تفاوت میکروفون بی‌سیم و باسیم

 

تفاوت میکروفون بی‌سیم و باسیم

 

میکروفون‌های بی‌سیم و باسیم از نظر ظاهری تفاوت زیادی با هم دارند. یکی از تفاوت‌های بارز آنها هم در وجود یا عدم وجود سیم است. با این حال این میکروفون‌ها از نظر ساختاری هم با هم تفاوت دارند. هر دو میکروفون بی‌سیم و باسیم به شکل یکسانی فرکانس‌های صوتی را دریافت کرده و به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل می‌کنند. اما نحوه انتقال آنها به دستگاه مرکز صوت یا آمپلی فایر تفاوت دارد. این مسیر در میکروفون‌های باسیم از طریق یک کابل ساده طی می‌شود. اما در میکروفون‌های بی‌سیم مسیر بسیار پیچیده‌تر است.

چه چیزی موجب کار کردن میکروفون بی‌سیم می‌شود؟

میکروفون‌های بی‌سیم دستگاه‌های بسیار منعطفی هستند و بدون نیاز به اتصال به کابل قابل استفاده می‌باشند. با این حال چیزی که سبب کار کردن و انتقال صدا از این میکروفون‌ها می‌شود، عملی است که در پشت سیستم آنها رخ می‌دهد. سیستم این میکروفون‌ها به گونه‌ای است که سیگنال صوتی ورودی میکروفون به سیگنال رادیویی تبدیل شده و سپس به گیرنده منتقل می‌شود. سپس آن را به سیگنال صوتی تبدیل کرده و آن را ارائه می‌کند.

به عبارتی میتوان گفت میکروفون‌های بی‌سیم سیگنال‌های خروجی خود را به صورت بی‌سیم از طریق فرستنده‌های داخلی ارسال می‌کنند. فرستنده سیگنال صوتی میکروفون را در یک سیگنال حامل رمزگذاری کرده و آن حامل را به صورت بی‌سیم به گیرنده ارسال می‌کند. سپس گیرنده سیگنال میکروفون اصلی را برای ورودی میکروفون متصل رمزگشایی می‌کند.

نحوه عملکرد میکروفون بی‌سیم به چه صورت است؟

 

نحوه عملکرد میکروفون بی_سیم به چه صورت است؟

 

میکروفون‌های بی‌سیم از نظر نحوه کار تا حد زیادی مشابه با میکروفون‌های باسیم هستند. اما یک تفاوت بزرگ میان این میکروفون‌ها وجود دارد. میکروفون‌های معمولی یا سیمی، یک اتصال خروجی male XLR دارند و برای انتقال سیگنال خود به ورودی میکروفون به کابل متکی هستند. اما میکروفون بی‌سیم به یک فرستنده رادیویی برای پخش سیگنال خروجی خود به گیرنده متکی است. این میکروفون‌ها شامل سه بخش فرستنده، گیرنده و دستگاه میکروفون هستند که در بخش بعدی به بررسی آنها می‌پردازیم.

اجزای سیستم میکروفون بی‌سیم

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم سیستم‌های بی‌سیم شامل سه جزء اصلی یعنی میکروفون، فرستنده و گیرنده هستند:

  • میکروفون بی‌سیم

بخش میکروفون سیستم بی‌سیم همچون هر میکروفون معمولی است. این میکروفون‌ها به عنوان مبدل کار کرده و انرژی موج صوتی/مکانیکی (صدا) را به انرژی الکتریکی (سیگنال صوتی) تبدیل می‌کنند. کپسول یا خازن فرکانس‌های صوتی را به سیگنال تبدیل می‌کند.

  • فرستنده بی‌سیم

فرستنده سیگنال صوتی تولید شده توسط میکروفون بی‌سیم را از طریق یک فرکانس رادیویی خاص منتقل می‌کند. گیرنده این فرکانس رادیویی و بنابراین سیگنال صوتی را دریافت می‌کند. مسافتی که سیگنال صوتی میتواند به طور موثر حرکت کند، متفاوت بوده و بسته به شرایط از 30 الی 300 متر متغیر است. فرستنده‌ها شامل دو نوع اساسی هستند که یک نوع آن فرستنده کمری است. این فرستنده به کمر کاربر متصل می‌شود و یا در زیر لباس او قرار می‌گیرد. نوع دیگر آن هم درون دسته میکروفون قرار داده می‌شود. فرستنده‌های دستی مشابه با میکروفون‌های سیمی هستند و معمولا به کپسول‌های میکروفون خاصی وصل می‌شوند.

  • گیرنده بی‌سیم

بخش دیگر سیستم میکروفون بی‌سیم گیرنده آن است. هر ارسال کننده یا فرستنده‌ای نیاز به گیرنده یا ریسیور دارد. این گیرنده‌ها امواج الکترومغناطیسی ارسال شده از سوی فرستنده را از طریق آنتن دریافت کرده و پردازش می‌کنند. در خروجی گیرنده‌ها، سیگنال‌ها از همان نوع سیگنال‌هایی هستند که در کابل میکروفون‌های سیم‌دار وجود دارد. البته در میکروفون‌های بدون سیم به دلیل پردازش‌های انجام شده بر روی فرکانس‌های دریافتی، خروجی میتواند بسیار قوی‌تر و بهتر از خروجی میکروفون‌های سیم‌دار باشد.

تکنولوژی‌ها و بسترهای ارتباطی در میکروفون بی‌سیم

مسیر ارتباط بین فرستنده و گیرنده در میکروفون بی‌سیم، از جنس امواج الکترومغناطیس است. این امواج همان امواج موجود در سیستم‌های رادیویی، ماکروویو و غیره هستند. حال در میکروفون‌های بی‌سیم معمولا از امواج UHF و VHF جهت ایجاد ارتباط استفاده می‌شود که به بررسی آنها می‌پردازیم:

  • امواج VHF: این امواج در میکروفون‌های بدون سیم در بازه 169 الی 216 مگاهرتز قرار دارند. از آنجایی که امواج VHF طول موج بلندی دارند، به شکل بهتری در فضا منتشر می‌شوند و محدوده بیشتری را در برمی‌گیرند. برای انتقال این امواج هم نیاز به آنتن‌های بلندتری است. میکروفون‌هایی که از امواج VHF جهت ایجاد ارتباط استفاده می‌کنند، در محیط‌هایی که دید مستقیمی میان فرستنده و گیرنده وجود ندارد عملکرد بهتری دارند. با این حال به دلیل نزدیک بودن فرکانس‌های آن به فرکانس‌های رادیویی، امکان نویز وجود دارد. میکروفون‌های VHF از قیمت کمتری برخوردار هستند.
  • امواج UHF: این امواج در میکروفون‌های بی‌سیم در بازه 614 الی 806 مگاهرتز قرار دارند. مهمترین مشخصه امواج UHF، طول موج کوتاه و انرژی بالایشان است. آنتن‌هایی هم که برای آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند از نوع آنتن‌های کوتاه هستند که بر روی برد میکروفون تاثیر منفی می‌گذارند. اما با در نظر گرفتن پهنای باند 8 برابری نسبت به امواج وی اچ اف و کم بودن احتمال تداخل نویز در آنها، گزینه بهتر و البته گرانتری می‌باشند. در صورتی که در یک فضا از چندین وسیله وایرلس استفاده شود و یا محیط تحت یک میدان مغناطیسی قرار داشته باشد، بهتر است از میکروفون‌های یو اچ اف استفاده شود. به شرطی که دید خوبی میان فرستنده و گیرنده وجود داشته باشد.

میکروفون‌های بی‌سیم چه مزایا و معایبی دارند؟

 

میکروفون‌های بی‌سیم چه مزایا و معایبی دارند؟

 

میکروفون بی‌سیم از مزایای زیادی برخوردار است که مهمترین آن آزادی حرکت در صحنه است. با این میکروفون‌ها میتوان خیلی راحت بر روی استیج و صحنه حرکت کرده و نگرانی از بابت قطع شدن سیم و یا دست و پاگیر شدن کابل میکروفون نداشت. این میکروفون‌ها ظاهر بسیار مدرن و امروزی دارند و سبب جلب توجه زیادی می‌شوند. با این حال میکروفون‌های بی‌سیم معایبی هم دارند که بهتر است به آنها توجه شود. مهمترین معایب میکروفون بی‌سیم عبارت است از:

  • شارژ باتری: میکروفون بی‌سیم با استفاده از باتری کار می‌کند. برای همین اگر شارژ باتری تمام شود، دیگر امکان استفاده از میکروفون وجود ندارد. از این رو بهتر است برای خرید میکروفون بی‌سیم به سراغ مواردی بروید که باتری قوی و قدرتمندی دارند و میتوانند برای چندین ساعت مورد استفاده قرار بگیرند.
  • تداخل فرکانسی: از دیگر معایب میکروفون بی‌سیم باید به احتمال تداخل فرکانس‌ها اشاره کرد. گاهی اوقات میکروفون وایرلس با دیگر تجهیزات بی‌سیم دچار تداخل فرکانسی شده و باعث می‌شود سیگنال‌ها از دست بروند. البته شرکت‌های حرفه‌ای برای حل این مشکل میکروفون را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که تداخل سیگنالی صورت نگیرد و کاربر دچار مشکل نشوید. برای همین جهت خرید میکروفون بی‌سیم بهتر است به سراغ برندهای شاخص و معتبر در این حوزه بروید.

نکات مهم برای خرید بهترین میکروفون بی‌سیم

اگر قصد دارید از میکروفون‌های بی‌سیم برای اجراهای خود استفاده کنید، بهتر است چند مورد را در نظر داشته باشید:

  • در وهله اول به شرایط استفاده از میکروفون توجه نمایید. در صورتی که قصد دارید از میکروفون در مکان ثابتی استفاده کنید، شرایط انتخاب و خرید میکروفون بی‌سیم بسیار ساده است. تنها باید مطمئن شوید که سیستم بی‌سیم بر روی فرکانس‌های VHF و UHF با فرکانس دستگاه‌های بی‌سیم دیگر تداخلی نداشته باشد.
  • در صورتی که قصد دارید از میکروفون در اماکن مختلفی استفاده کنید، سیستم frequency agilityبه شما کمک می‌کند تا با شرایط محلی تطبیق پیدا کنید.
  • اگر هم قصد خرید دو یا چند سیستم میکروفون بی‌سیم را دارید، باید به فرکانس‌های آنها توجه داشته باشید تا با هم تداخلی پیدا نکنند.

اگر باز هم در انتخاب و خرید میکروفون بی‌سیم با مشکل مواجه هستید، میتوانید از کارشناسان فروش آوا تصویر در این رابطه کمک بگیرید. کارشناسان آوا تصویر شما را در خرید بهترین میکروفون بی‌سیم یاری خواهند کرد.

جمع بندی

در حال حاضر میکروفون‌های بی‌سیم محبوبیت و کاربرد بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده‌اند. دلیل محبوبیت این میکروفون‌ها به خاطر کاربری آسان، ظاهر جذاب و مدرن و عدم وجود کابل و سیم در آنها است. این میکروفون‌ها بدون اتصال به کابل کار کرده و انتقال سیگنال‌ها را به صورت وایرلس انجام می‌دهند. به این صورت که فرستنده سیگنال صوتی دریافت شده را به یک سیگنال رادیویی تبدیل کرده وسپس آن را به یک گیرنده ارسال می‌کند. بعد از آن هم به یک سیگنال صوتی تبدیل شده و به سیستم صوتی انتقال داده می‌شود.

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.