خرید دوربین عکاسی، همواره با هیجان و سختی زیادی همراه است. چرا که با وجود دوربینهای عکاسی متنوع در بازار، انتخاب از میان آنها کمی دشوار است. خصوصا برای افرادی که قرار است تازه وارد عرصه عکاسی شوند و برای اولین بار به خرید دوربین بپردازند. هنگام انتخاب اولین دوربین عکاسی، باید به ویژگیهای مهمی از آن توجه کرده تا بتوان بهترین دوربین را برای شروع عکاسی انتخاب کرد. اما به چه موارد مهمی باید در این رابطه توجه کرد و چه دوربینهایی برای شروع عکاسی مناسبتر هستند؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد دارید به تازگی به سراغ خرید دوربین عکاسی بپردازید، به ادامه مطلب توجه داشته باشید.
دوربین میرورلس برای شروع بهتر است یا DSLR؟
همیشه بحث بین دوربینهای DSLR در مقابل دوربینهای بدون آینه وجود دارد. با اینکه هر دوی این دوربینها طرفداران خود را دارند، اما هر یک راهی عالی برای شروع عکاسی هستند. به طور کلی میتوان گفت دوربینهای DSLR از عمر باتری بهتر و ابعاد بزرگتری برخوردار هستند و ممکن است هزینه خرید آنها کمی کمتر باشد. همچنین برای این دسته از دوربینها همواره طیف وسیعی از لنزهای عکاسی برای انتخاب و خرید وجود دارد. حال دوربینهای میرورلس یا بدون آینه، از ابعاد کوچکتر و وزن کمتری برخوردار هستند و از این حیث انتخاب بهتری برای بلاگرها و یوتیوبرها میباشند. در حال حاضر بسیاری از شرکتها تمرکز خود را روی توسعه دوربینهای mirrorless قرار دادهاند. بنابراین این بستگی به افراد دارد که دنبال چه نوع دوربینی هستند و دوست دارند در چه شرایطی بیشتر به عکاسی بپردازند.
موارد قابل توجه برای خرید اولین دوربین
پیش از آنکه به سراغ معرفی چند دوربین مناسب برای افراد مبتدی برویم، بهتر است در ابتدا به چند نکته که مبتدیان باید هنگام خرید اولین دوربین به آن توجه داشته باشند، اشاره کنیم:
- قیمت: معمولا افرادی که برای اولین بار قصد خرید دوربین عکاسی دارند، قیمت را فاکتور مهمی برای انتخاب دوربین میدانند. با این حال باید اشاره کرد که اغلب دوربینهایی که گرانتر هستند، از ویژگیهای بیشتری برخوردار هستند و عکاسی را برایتان لذتبخشتر مینمایند. برای همین بهتر است به این مورد توجه داشته باشید.
- قابلیت تعویض لنز: برخی از دوربینها از لنزهای زیادی پشتیبانی میکنند و برخی دیگر تنها با چند لنز سازگاری دارند. برای همین اگر قصد دارید عکاسی را با لنزهای متنوع تجربه کنید، بهتر است به دنبال دوربینی باشید که لنزهای زیادی را ساپورت نماید.
- حالات دستی دوربین: با اینکه حالات خودکار در دوربینها سبب هوشمندتر شدن آنها شده است، اما نباید از حالات دستی دوربین نیز غافل شد. چرا که با کنترل دستی میتوان تسلط خوبی روی عکاسی پیدا کرده و در این زمینه حرفهایتر عمل کرد.
- نوع فیلمبرداری: اگر قصد دارید از دوربین برای فیلمبرداری هم استفاده کنید، حتما دوربینی را انتخاب کنید که از قابلیت فیلمبرداری 4K برخوردار باشد.
- مگاپیکسل دوربین: مگاپیکسل یکی از عواملی است که روی کیفیت تصاویر تاثیر دارد. با این حال تقریبا تمام دوربین های مبتدی در محدوده 16-24 مگاپیکسلی قرار دارند و تفاوت زیادی از این حیث با هم ندارند.
معرفی چند دوربین مناسب برای شروع عکاسی
در اینجا به سراغ معرفی چند دوربین عکاسی مختلف میرویم که میتوان از آنها برای شروع عکاسی استفاده کرد. هر یک از این دوربینها دارای قابلیتها و ویژگیهایی هستند که با توجه به آنها میتوان بهترین دوربین برای شروع عکاسی را انتخاب کرد.
-
دوربین Nikon D3500
گرچه دوربین نیکون D3500 در سال 2018 منتشر شده است و یافتن آن شاید کمی ساخت باشد، اما به خاطر ویژگیهای خود همچنان به عنوان یکی از بهترین دوربینها برای افراد مبتدی میباشد. این دوربین از سنسور 24 مگاپیکسلی از نوع CMOS در قطع APS-C برخوردار است و عملکرد فوق العادهای را ارائه میدهد. فوکوس تشخیص چهره، رنج حساسیت ایزو 25600 و فیلمبرداری با کیفیت Full HD از ویژگیهای دوربین Nikon D3500 است. این دوربین بدنه سبکی دارد و در حدود 360 گرم وزن دارد. برای همین میتوان برای شروع عکاسی آن را همیشه به همراه داشته و از سوژههای پیرامون به راحتی عکسبرداری کرد. میزان شارژ دوربین نیز مناسب بوده و با هر بار شارژ میتوان تا 1550 شات عکس را به تصویر کشید.
-
دوربین Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D / EOS 200D Mark II
این دوربین، بهترین دوربین DSLR کانن با قیمت نسبتا پایین است و برای افراد مبتدی میتواند گزینه خوبی باشد. البته شاید بتوان دوربینهای ارزانتر دیگری را نسبت به این مدل پیدا کرد؛ اما دوربین EOS Rebel SL3 با نامهای مستعار EOS 250D و EOS 200D Mark II، دارای طیف وسیعی از ویژگیها بوده که آن را به گزینه خوبی برای شروع عکاسی تبدیل کرده است. این دوربین از سنسور APS-C Canon با وضوح 24.1 مگاپیکسل و تصویربرداری Live View برخوردار است و دارای صفحه نمایش لمسی بازشو میباشد. همچنین دوربینEOS 250D از فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS AF برخوردار است. برای همین است که عدهای این دوربین را یکی از دوربینهای DSLR مناسب میدانند که در آن ثبت عکس با صفحه نمایش به استفاده از منظره یاب ارجحیت دارد.
-
دوربین Nikon Z50
دوربین Nikon Z50 علیرغم اندازه کوچک خود، از کنترلهای خارجی خوبی برخوردار است و یک لنز کیت 16-50 میلی متری جمع شونده دارد. از نکات کلیدی این دوربین عکاسی باید به فیلمبرداری با کیفیت 4K و عکسبرداری متوالی 11 فریم در ثانیه اشاره کرد. همچنین پایه Z آن با دوربینهای بزرگتر یکسان است و میتوان از لنزهای اختصاصی Nikkor Z DX، لنزهای فول فریم Nikkor Z و لنزهای معمولی Nikon DSLR با آداپتور FTZ استفاده کرد. دوربین Nikon Z50 از سنسور 20.9 مگاپیکسلی APS-C از نوع CMOS و یک پردازشگر EXPEED 6 برخوردار است. نمایشگر آن نیز از نوع 3.2 اینچی متحرک با رزولوشن 1040K نقطه است و امکان عکاسی بی صدا با بهرهگیری از شاتر الکترونیکی در آن وجود دارد.
-
دوربین Olympus OM-D E-M10 Mark IV
دوربین Olympus OM-D E-M10 Mark IV یکی از دوربینهایی است که بسیاری آن را برای افراد مبتدی و شروع عکاسی مناسب میدانند. این دوربین از قیمت مناسبی برخوردار است و جزو دوربینهای با قابلیت حمل آسان به شمار میآید. دوربین Olympus OM-D E-M10 Mark IV جزو معدود دوربینهای سطح پایه است که از تثبیت سنسور داخلی برخوردار است و گرفتن تصاویر در شرایط نوری دشوار را آسانتر میکند. همچنین این دوربین با برخورداری از سنسور 20 مگاپیکسلی جدید و مانیتور کج شونده و قابل چرخش، مورد توجه عکاسان زیادی قرار گرفته است. به طور کلی باید گفت Mark IV یک انتخاب عالی برای هر کسی است که به دنبال خرید دوربین سطح مبتدیای است که تقریبا میتواند هر کاری را انجام دهد. Mark IV به اندازه کافی کوچک است و درون یک کیف دستی به خوبی جا میشود. با این حال کوچک بودن آن چیزی از قدرت و ارزشهای دوربین کم نکرده است و میتواند برای عکاسیهای طولانی مدت گزینه خوبی باشد.
-
دوربین Sony Alpha a6100
دوربینهای سونی به خاطر فوکوس خودکار فوقالعاده و قابل اعتماد خود شناخته میشوند. بنابراین اگر میخواهید از سوژههای ورزشی یا متحرک عکاسی کنید، دوربین میان رده Sony Alpha a6100 گزینهی عالی برایتان است. گرچه شاید در ابتدا سیستم منوی آن کمی پیچیده به نظر برسد، اما این دوربین از گزینههای سفارشی سازی زیاد و چیدمان دکمههای نسبتا ساده در یک فرم فشرده برخوردار است. در صورتی هم که بتوانید هزینه بیشتری پرداخت کنید، میتوانید به سراغ Sony Alpha a6400 بروید. این دوربین از بدنهای مقاومتر در برابر آب و هواهای مختلف و منظره یاب با وضوح بالاتر برخوردار است. دوربین Sony Alpha a6100 از سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C از نوع CMOS و سیستم اتوفوکوس 425 نقطه ای برخوردار است. همچنین این دوربین دارای منظره یاب الکترونیکی از نوع OLED با کیفیت 1440K پیکسل و نمایشگر 3 اینچی بازشونده با کیفیت 922K پیکسل میباشد.
-
دوربین Panasonic LUMIX FZ80
به عنوان آخرین دوربین در این متن، به دوربین Panasonic LUMIX FZ80 اشاره میکنیم. اگر ترجیح میدهید برای شروع عکاسی یک دوربین همه کاره ارزان قیمت بخرید که همچنان با آن بتوانید عکاسی شبیه SLR را تجربه کنید، دوربین LUMIX FZ80 پاناسونیک گزینه خوبی برایتان خواهد بود. با این که سنسورهای دوربین از نظر کیفیت تصویر چندان با دوربین گوشیهای هوشمند مدرن فاصله زیادی ندارند، اما شیشهای روی دوربین وجود دارد که زوم بیشتری را نسبت به اکثر دوربینهای گوشی ارائه میدهد. همچنین با این دوربین میتوان عکاسی راحتتری را تجربه کرد. دوربین Panasonic LUMIX FZ80 از قابلیتهایی برخوردار است که از طریق آنها میتوان سبکهای مختلفی را تجربه کرد. برای مثال میتوان از حالت ماکرو برای نماهای نزدیک و حالت 4K PHOTO برای ورزش و سوژههای متحرک سریع استفاده کرده و به خوبی عکسبرداری کرد.
جمع بندی
اگر قرار است به تازگی وارد عرصه عکاسی شوید و به این حرفه مشغول شوید، بهتر است کار خود را با دوربینهای مناسب افراد مبتدی شروع کنید. این دوربینها در سطح پایه قرار دارند و امکانات لازم برای شروع عکاسی را دارا هستند. برای خرید دوربین عکاسی مبتدی گزینههای زیادی در دسترس است که به چند مورد از آنها در متن اشاره کردیم. شما میتوانید با توجه به بودجه خود و نیازهایتان از عکاسی، یکی از این دوربینها را انتخاب و خریداری نمایید و به عکاسی از سوژههای مورد نظرتان بپردازید.