اگر به دنبال راهی برای ضبط صدای حرفهای در محیطهای خارج از استودیو هستید، میتوانید از رکوردهای قابل حمل زوم استفاده کنید. رکوردهای زوم انواع زیادی دارند و برای ضبط صدای فوقالعاده جهت پادکست، فیلم، گزارش خبری و غیره مناسب میباشند. رکوردرهای قابل حمل زوم، از ویژگیها و امکانات زیادی برخوردار هستند و به افراد کمک میکنند در خارج از محیط استودیو نیز بتوانند از بهترین کیفیت صدا برخوردار شوند. با این حال تنوع و تعداد دستگاههای ضبط کننده زوم به قدری زیاد است که انتخاب از میان آن کمی دشوار است. بر این اساس قصد داریم در این مطلب به خصوصیات بهترین رکوردر زوم بپردازیم و با چند مورد از بهترین رکوردرهای زوم آشنا شویم.
رکوردر زوم چیست؟
ضبط کننده زوم، یک دستگاه سخت افزاری قابل حمل است که برای ضبط صدای حرفهای در خارج از محیط استودیو مناسب است. به این دستگاهها عناوینی دیگری نظیر ضبط کننده دیجیتال، دستگاه ضبط صدا، دستگاه رکوردر صوتی، ضبط صوت و رکوردر قابل حمل نیز گفته میشود. رکوردهای زوم در سبکها و انواع مختلفی موجود هستند و برای ضبط موسیقی، پادکست، انواع مصاحبه، مطالب آموزشی و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری از ضبط کنندههای زوم میتوانند به تجهیزات مختلفی وصل شوند. برای مثال میتوان آنها را به میکسرهای صوتی و میکروفونهای خارجی وصل کرده و از مزایای آنها بهرهمند شد. برخی از این دستگاهها از قابلیت میکس و مسترینگ صدا هم برخوردار هستند و امکانات زیادی را برای کاربران خود فراهم مینماید.
چه زمانی نیاز به رکوردرهای زوم است؟
رکوردرهای Zoom برای استفاده در خارج از استودیو طراحی شدهاند. زمانی که به صدای با کیفیت نیاز دارید اما کنترلی بر روی محیط ضبط خود ندارید، میتوانید به سراغ استفاده از رکوردرهای زوم بروید. این دستگاهها که به ضبط کنندههای میدانی (field recorders) نیز معروف هستند، از ویژگیهای بخصوص و میکروفونهای داخلی برخوردارند که هر گونه نویز ناخواسته را حذف میکنند. برای همین است که جهت ضبط صداهای مختلف نظیر صدای پادکست، فیلمها و دیگر پروژهها مناسب میباشند. با این که اغلب رکوردرهای زوم از نوع قابل حمل هستند، اما از اتصال و عملکرد USB برخوردار هستند. به این صورت که میتوان آنها را مستقیما به رایانه متصل کرده و از این طریق به ویرایش آسان فایلها پرداخت.
دلایل استفاده از رکوردر Zoom
هیچ محدودیتی برای استفاده از رکوردرهای زوم جهت ضبط صداهای با کیفیت بالا وجود ندارد. با این حال رایجترین کاربردهای رکوردرهای زوم عبارتند از:
- ضبط اجرای موسیقیهای زنده
- ضبط سخنرانیها و هر گونه رویداد علمی آموزشی
- ضبط مصاحبهها
- ضبط صدا برای تولید پادکست
- ضبط صدا برای تولید محتوا در شبکههای اجتماعی پر مخاطب
در صورتی که شما هم قصد دارید بنا به دلایل ذکر شده به سراغ خرید رکوردر زوم بروید، باید در ابتدا نیازهای خود را شناسایی کنید. در حال حاضر مدلهای مختلفی از ضبط کننده صدای زوم در بازار موجود است که پیدا کردن بهترین رکوردر از میان آنها کمی مشکل است. برای همین قبل از خرید باید میزان بودجه خود را مشخص کرده و نوع محتوا را نیز تعیین کنید. زمانی که این دو مورد را مشخص کنید، انتخاب رکوردر زوم برای شما آسانتر خواهد شد.
نکات مهم هنگام خرید بهترین رکوردر زوم
- عمر باتری و منبع تغذیه: رکوردرهای زوم توسط باتری یا از طریق یک منبع تغذیه کار میکنند. در واقع آداپتور AC یا USB منبع تغذیه این دستگاهها است. هنگام خرید رکوردر Zoom، باید به عمر باتری آن توجه داشته باشید و مطمئن شوید که مدت زمان مورد نیاز برای ضبط صدایتان را فراهم میکنند.
- فرمتهای ضبط: از دیگر نکات قابل توجه، فرمتهای ضبط دستگاه رکوردر است. شما باید به سراغ خرید رکوردری بروید که با فرمتهای نرم افزار ویرایش و پلتفرمهای مورد نظرتان سازگاری داشته باشد. بیشتر رکوردرهای زوم صدا را با فرمت MP3 یا WAV ضبط می کنند.
- تعداد صداهای قابل ضبط: تعداد صداها و آهنگهایی که به طور همزمان میتوانید ضبط کنید نیز مهم است. بیشتر این دستگاهها، از قابلیت ضبط مولتی ترک برخوردار هستند و میتوانند به طور همزمان به ضبط 6 الی 8 آهنگ نیز بپردازند. بنابراین هنگام خرید رکوردر زوم، به سراغ دستگاهی بروید که تعداد کانالهای ضبط مورد نیاز شما را داشته باشد.
- ارتباط با دستگاههای دیگر: علاوه بر موارد اشاره شده، به تعداد ورودی و خروجی دستگاه نیز توجه کنید و مطمئن شوید که این دستگاه قابلیت اتصال به رایانه را دارد. در صورتی که نوازنده هستید و قصد دارید از رکوردر برای ضبط آهنگهای خود استفاده کنید، باید مطمئن شوید که میتوانید میکروفونها و تجهیزات دیگر را به دستگاه وصل نمایید.
معرفی چند مورد از بهترین رکوردرهای زوم در بازار
همانطور که اشاره شد، ضبط کنندههای زوم انواع زیادی دارند که با هر یک از آنها میتوان ضبط صدا با کیفیت بالا را تجربه کرد. در زیر به معرفی چند مورد از بهترین رکوردرهای زوم میپردازیم تا بتوانید بر اساس ویژگیهای آنها، بهترین رکوردر زوم را انتخاب و خریداری نمایید.
-
دستگاه رکوردر Zoom H6
رکوردر زوم H6، یک ضبط کننده قابل حمل همه کاره بوده که برای ضبط موسیقی و ضبط صدا برای پادکست و گزارشات خبری مناسب است. این رکوردر از مجوز دانلود رایگان Steinberg Cubase LE که یک نرم افزار تولید موسیقی است، برخوردار میباشد. همچنین امکان استفاده از نرم افزار ویرایش صوتی WaveLab LE در آن وجود دارد. زمانی که از این برنامهها استفاده کنید، میتوانید کیفیت صدای خود را بیش از قبل افزایش دهید. رکوردر Zoom H6 با سه پایه و لوازم جانبی متعددی ارائه میشود و شامل کپسولهایی برای اتصال چند میکروفون خارجی میباشد. از ویژگیهای ضبط کننده صدا Zoom H6 میتوان به عمر باتری بیش از 20 ساعت، صفحه نمایش LCD تمام رنگی به ابعاد 2 اینچ و فرمتهای ضبط WAV و MP3 اشاره کرد.
-
دستگاه رکوردر Zoom H5
ضبط کننده صدای زوم H5، از عملکرد آسانی برخوردار است و جهت کار با آن نیازی به دانش فنی نمیباشد. این دستگاه قابل حمل جهت ضبط پادکست، مستندها و سایر محتواهای مبتنی بر مصاحبه ایدهآل است. رکوردر مولتی ترک زوم H5، به کاربر کنترل زیادی بر روی صداهای در حال ضبط میدهد و فشردهسازی و محدود کردن صدا را نیز برای او فراهم میکند. در رکوردر Zoom H5 میتوانید سطوح صدای از پیش تعریف شده را برنامهریزی کرده تا ضبط خودکار صداها مطابق با موارد از پیش تعیین شده باشد. رکوردر زوم اچ5 از عمر باتری 10 ساعت در حالت فایل استریو و 20 ساعت در حالت مولتی فایل برخوردار است. این دستگاه از صفحه نمایش LCD با نور پس زمینه مناسب برخوردار است و فرمتهای ضبط آن WAV و MP3 (فقط حالت استریو) میباشد.
-
دستگاه رکوردر Zoom H1N
یکی دیگر از بهترین رکوردرهای زوم، Zoom H1N نام دارد. این رکوردر جزو دستگاههای مقرون به صرفه به حساب آمده و فوقالعاده جمع و جور و کامپکت است. میکروفون های X/Y این رکوردر، به ضبط دیجیتال به صورت استریو کمک کرده و از نمونهبرداری 24 بیتی در فرمت MP3 و WAV پشتیبانی میکنند. به دلیل قیمت مناسب رکوردر Zoom H1N، این دستگاه برای تمام افراد خصوصا دانش آموزانی که به دنبال دستگاهی برای سخنرانیها و مطالب علمی هستند، مفید است. زوم H1N از عمر باتری 10 ساعت برخوردار است و دارای یک صفحه نمایش LCD تک رنگ به ابعاد 1.25 اینچ میباشد.
-
دستگاه رکوردر Zoom R8
ضبط کننده Zoom R8، یک دستگاه ایدهآل برای نوازندگان و تولیدکنندگان موسیقی است. این دستگاه ضبط صدا، از قابلیت ضبط 8 آهنگ به طور همزمان برخوردار است و دارای ورودیهای متعدد برای میکروفون، گیتار و سازهای دیگر میباشد. تنها عیب این دستگاه این است که نسبت به سایر رکوردرهای اشاره شده، از عمر باتری کمتری برخوردار است. عمر باتری Zoom R8 معادل با 5.5 ساعت است و با باتری AA یا از طریق آداپتور AC کار میکند. این رکوردر از صفحه نمایش LCD به اندازه 128X64 پیکسل با نور پس زمینه برخوردار است.
-
دستگاه رکوردر Zoom H4N Pro
در صورتی که از ضبط کننده Zoom H4N Pro، میتوانید عمل ضبط صدا را با آن به راحتی انجام دهید. این ضبط کننده قابل حمل، دارای دو جک ورودی ترکیبی و پری امپ با صدای طبیعی است. برای همین جهت ضبط صدا برای نوازندگی و موسیقی بسیار ایدهآل است. رکوردر Zoom H4N Pro از عمر باتری 5.5 الی 7.5 ساعت برخوردار است و دارای فرمت ضبط WAV و MP3 میباشد.
-
دستگاه رکوردر Zoom H8
یکی از ویژگیهای مهم Zoom H8، سازگاری بالای آن است. این دستگاه از یک رابط مبتنی بر برنامه استفاده کرده و میتواند برای رفع نیازهای کاربر تغییر نماید. Zoom H8 از سه رابط کاملا متفاوت برای پادکست، ضبط میدانی و موسیقی برخوردار است و عملکرد فوقالعادهای دارد. در رکوردر Zoom H8، جلوههای صوتی مختلف، ابزارهای تعیین سطح صدا، قابلیت کاهش نویز و موارد دیگر وجود دارد.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی بهترین رکوردرهای زوم پرداختیم و با ویژگیها و مشخصات آنها آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم، رکوردرهای زوم دستگاههای قابل حملی هستند که برای ضبط صدا در محیطهای خارج استودیو مناسب میباشند. این دستگاهها تنوع زیادی دارند و برای انتخاب بهتر از میان آنها، باید به قیمت رکوردر زوم و نوع کاربریشان توجه کرد. با توجه به نیازهای خود از دستگاه رکوردر و تطابق آن با قابلیتهای ضبط کننده، میتوانید بهترین رکوردر زوم را برای خود پیدا کنید.