رسانه ها

راهنمای خرید بهترین دوربین فیلمبرداری

راهنمای خرید بهترین دوربین فیلمبرداری

با توسعه فناوری دوربین‌های میرورلس، تمایز بین دوربین‌های عکاسی و دوربین‌های فیلمبرداری بیشتر مبهم شده است. امروزه تعداد زیادی دوربین عکاسی بدون آینه وجود دارد که می‌توانند فیلم‌هایی را با استاندارد ابزارهای ویدیویی حرفه‌ای، اما با هزینه کمتر، فراهم نمایند. افرادی که به دنبال خرید دوربین فیلمبرداری هستند، باید بتوانند با شناخت این دوربین‌ها، بهترین مورد را انتخاب نمایند. راه انتخاب بهترین دوربین فیلمبرداری، توجه به قابلیت‌ها و امکانات دوربین است. در این راستا قرار است در این مطلب با قابلیت‌ها و تکنولوژی‌های مهم دوربین‌های فیلمبرداری آشنا شویم تا بتوانیم بهترین دوربین را برای ضبط ویدئو و فیلم‌های حرفه‌ای خریداری نماییم.

برای خرید دوربین فیلمبرداری حرفه ‌ای به چه مواردی باید توجه داشت؟

 

برای خرید دوربین فیلمبرداری حرفه ‌ای به چه مواردی باید توجه داشت؟

 

اگر قصد دارید به تازگی به سراغ خرید یک دوربین فیلمبرداری حرفه‌ای بروید، بهتر است در ابتدا با اصطلاحات دوربین‌ها آشنا شوید. در اینجا قرار است به بررسی مهمترین موارد و اصطلاحات دوربین‌ها بپردازیم و با نقش آنها در دوربین فیلمبرداری آشنا شویم. همچنین موارد دیگری در خرید دوربین موثر هستند که در انتهای مطلب به طور خلاصه به آنها اشاره می‌نماییم.

Resolution؛ وضوح و دقت

رزولوشن یکی از مشخصات اصلی در دوربین‌های فیلمبرداری است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. اغلب دوربین‌های فیلمبرداری از رزولوشن 4K یا 1080p Full HD برخوردار هستند. حتی انواع جدیدی از دوربین‌های فیلمبرداری مجهز به کیفیت و دقت 8K شده‌اند. فیلمبرداری با رزولوشن 4K باعث می‌شود تا دست کاربر برای ویرایش و ادیت ویدئوها بسیار باز باشد و بتواند با انعطاف بیشتری آنها را ویرایش نماید. در صورتی که خروجی نهایی شما 4K باشد، قادر به ویرایش‌های خلاقانه نظیر برش یا تثبیت فیلم خواهید بود؛ اما زمانی که ویدئوها را با کیفیت 8K ثبت کرده باشید، برای ویرایش آنها به فضای بیشتری در هارد نیاز خواهید داشت. همچنین برای ویرایش ویدئوهای 8K، باید سیستم‌تان قوی‌تر باشد تا هنگام ویرایش فیلم دچار مشکل نشود. برای همین است که بیشتر فیلمبرداران ترجیح می‌دهند ویدئوها را با رزولوشن 4K به ثبت برسانند.

Recording limits؛ محدودیت‌های ضبط فیلم

 

Recording limits؛ محدودیت‌های ضبط فیلم

 

یکی دیگر از مواردی که باید مورد بررسی قرار بگیرد، این است که آیا دوربین مورد نظر محدودیت ضبط دارد یا خیر. برخی از دوربین‌های فیلمبرداری قادرند تنها 29 دقیقه + 59 ثانیه فیلم را ضبط نمایند. دلیل آن هم این است که فیلمبرداری با وضوح بالا، گرمای زیادی تولید کرده و در زمان ضبط طولانی ممکن است برای دستگاه مشکل ایجاد نماید. پردازش مورد نیاز در فیلمبرداری باعث ایجاد گرما شده و این دوربین‌ها نمی‌توانند به خوبی گرما را دفع نمایند. برای همین جهت خنک شدن نیاز به خاموش شدن پیدا می‌کنند. از طرفی دوربین‌های ویدیویی حرفه ای، از فن‌های خنک کننده برخوردار هستند و می‌توانند گرمای حاصل را دفع نمایند. این دوربین‌ها سعی می‌کنند گرما را به پنل‌های بدنه دوربین منتقل کرده و از این طریق آنها را به محیط دفع نمایند. بنابراین با داشتن این دوربین‌ها میتوان مدت زمان بیشتری را بدون نگرانی از داغ شدن دوربین، به فیلمبرداری پرداخت.

Frame Rate؛ نرخ فریم

از دیگر مواردی که باید هنگام خرید دوربین فیلمبرداری به آن توجه داشته باشید، Frame Rate یا تعداد فریم در ثانیه است. اکثر ویدیوها تقریباً با سرعت 24 فریم در ثانیه یا 30 فریم در ثانیه ضبط می‌شوند. اما بسیاری از دوربین‌ها نرخ فریم سریع‌تری را ارائه می‌دهند که میتواند به روش‌های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال فیلم‌های 60p می‌توانند عملکرد بهتری برای نمایش حرکات ارائه دهند و در هنگام حرکت سوژه عملکرد بهتری داشته باشند. همچنین میتوان فیلم‌ها را در حالت 60p یا سریعتر ضبط کرده و سپس سرعت آن را به 24 یا 30p کاهش داد. با این کار جلوه حرکتی آهسته یا همان اسلوموشن با کیفیت بالا خواهید داشت. بهتر است بدانید بیشتر دوربین‌های فیلمبرداری قادر به در اختیار گذاشتن فریم ریت بالا و بالاترین رزولوشن به طور همزمان نیستند؛ اما در بسیاری از آنها میتوان از رزولوشن 1080 به همراه سرعت 120 فریم بر ثانیه استفاده کرد. این حالت بهترین حالت ممکن فیلمبرداری‌های حرفه‌ای است.

Autofocus؛ فوکوس خودکار

 

Autofocus؛ فوکوس خودکار

 

یکی از نکات رقابتی در میان دوربین‌های مدرن، عملکرد فوکوس خودکار در آنها است. برخلاف دوربین‌های عکاسی، تمام تغییرات فوکوس در دوربین‌های ویدیویی ضبط خواهند شد. برای همین جهت فیلمبرداری به دوربینی نیاز خواهیم داشت که تغییرات فوکوس را به طور دقیق و قابل اطمینانی اعمال نماید. حالاتی چون تعقیب سوژه (انسان یا حیوان)، نگه داشتن سوژه در حال حرکت در فوکوس و … از جمله بهترین حالات در فوکوس خودکار دوربین‌ها هستند. توجه داشته باشید عملکرد فوکوس خودکار علاوه بر خود دوربین، به لنز مورد استفاده نیز بستگی دارد. بنابراین در کنار توجه به فوکوس خودکار دوربین فیلمبرداری، به قابلیت Autofocus لنز خود نیز توجه داشته باشید.

Focus peaking و Zebras؛ خطوط هاشوری

فوکوس دستی، جایگزین فوکوس خودکار است و در حال حاضر توسط برخی از افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دوربین‌های مدرن میتوان از فوکوس خودکار برای تنظیمات فوکوس اولیه استفاده کرده و پیش از شروع به فیلمبرداری، از قابلیت Focus peaking استفاده کرد. این قابلیت باعث شده تا سوژه‌های در فوکوس هایلایت شوند. زمانی که از این قابلیت با یک لنز مناسب استفاده کنید، می‌توانید از فوکوس دستی بهترین بهره را داشته باشید. علاوه بر این قابلیت، بهتر است از وجود قابلیت Zebras در دوربین فیلمبرداری مطمئن شوید. این قابلیت که به خطوط گورخری نیز معروف است، به شما کمک کرده تا بتوانید میزان روشنایی ویدیوها را به خوبی تنظیم کرده و نوردهی بهتری در اختیار داشته باشید. همچنین از قابلیت Zebras میتوان برای نوردهی طبق رنگ پوست افراد و اینکه نوردهی در تمام بخش‌ها یکسان باشد، استفاده کرد. نوردهی نقش مهمی در فیلمبرداری دارد و باید بیشتر از عکاسی مورد توجه قرار بگیرد.

Audio؛ کیفیت صدابرداری

زمانی که دوربینی را پیدا کردید که قادر به ضبط فیلم‌های خوب با وضوح موردنظرتان بود، باید به کیفیت صدابرداری آن نیز توجه داشته باشید. کیفیت صدا بسیار مهم است و حتی بسیاری از بینندگان ترجیح می‌دهند یک فیلم بی‌کیفیت اما با صدای مناسب را تماشا نمایند. برای همین نیاز است تا به نحوه صدابرداری و کیفیت دوربین در این زمینه نیز توجه داشته باشید و حتما قبل از خرید دوربین فیلمبرداری آن را تست نمایید. بهتر است دوربین منتخب شما، از ورودی میکروفون برخوردار باشد. دلیل آن هم این است که اتصال میکروفون خارجی و اکسترنال یکی از الزامات در فیلمبرداری بوده تا کیفیت صدا به طور شفافی افزایش پیدا کند. همچنین هنگام خرید دوربین فیلمبرداری به وجود پورت هدفون نیز توجه داشته باشید. این پورت برای اتصال هدفون به دوربین بوده تا بتوان از این طریق صدای ورودی دوربین را کنترل کرد.

Stabilization؛ تثبیت کننده تصاویر

تثبیت یک بخش ضروری و مهم در ویدیو است. در ابتدایی‌ترین حالت میتوان از یک سه پایه برای تثبیت هنگام فیلم‌برداری استفاده کرده و ویدیوها را با کیفیت و شفافیت بیشتری به ثبت رساند. اما دوربین‌هایی که خودشان دارای تثبیت کننده داخلی هستند، به کاربران آزادی عمل بیشتری می‌دهند و به آنها اجازه می‌دهند تا در حین حرکت نیز بتوانند به خوبی از تمام موقعیت‌ها فیلمبرداری نمایند. تثبیت کننده داخلی دوربین باعث شده تا لرزش و تکان دوربین در حین حرکت، حذف شده و به خوبی جبران شود. اگر دوربین مورد نظرتان از این قابلیت برخوردار نباشد، می‌توانید از گیمبال برای آن استفاده نمایید.

تغییر تنظیمات نوردهی دوربین از حالت عکسبرداری به فیلمبرداری

 

تغییر تنظیمات نوردهی دوربین از حالت عکسبرداری به فیلمبرداری

 

یکی از مواردی که در توضیحات برخی از دوربین‌ها به آن توجهی نمی‌شود، تغییر تنظیمات نوردهی هنگام تغییر حالت از عکاسی به فیلمبرداری است. تنظیمات نوردهی در عکاسی با فیلمبرداری متفاوت هستند و هر کدام حالت ایده‌آل خاص خود را دارند. برای همین باید به تنظیمات نوردهی توجه کرده و وایت بالانس آن را در نظر داشت. گاهی اوقات نیز ممکن است برای کاهش نور ورودی به دوربین، مجبور به استفاده از فیلترهای ND شوید. این فیلترها بر روی لنز دوربین فیلمبرداری قرار می‌گیرند و نور ورودی را کنترل می‌نمایند.

سایر نکاتی که بهتر است هنگام خرید دوربین فیلمبرداری به آنها توجه داشته باشید

  • شارژر باتری خارجی: شارژر باتری خارجی به شما امکان می‌دهد یک باتری را در حین ضبط شارژ کنید. این برای دوربین‌هایی که از مدت زمان ضبط کوتاهی برخوردار هستند، بسیار ایده‌آل می‌باشد.
  • کنترل از راه دور: در صورتی که دوربین از ریموت کنترل برخوردار باشد، میتوان به عملکردهای پخش و عملکردهای اضافی دسترسی پیدا کرد.
  • مانت shoe: به شما امکان می‌دهد چیزهایی مانند یک میکروفون خارجی یا یک ویدیو لامپ را به دوربین متصل کنید.

جمع بندی

برای خرید بهترین دوربین فیلمبرداری باید به نکات زیادی توجه شود تا بتوان از میان دوربین‌های موجود، بهترین دوربین را خریداری کرد. در این مطلب سعی شد تا به موارد مهمی که هنگام خرید دوربین فیلمبرداری باید مورد توجه قرار بگیرند، اشاره شود. همانطور که بیان شد، رزولوشن دوربین، فریم ریت یا تعداد فریم در ثانیه، محدودیت ضبط، کیفیت صدابرداری، فوکوس خودکار و دستی، تغییر تنظیمات نوردهی از حالت عکس‌برداری به فیلم‌برداری، لرزشگیر یا تثبیت کننده تصویر، High Dynamic Range یا HDR، امکان فیلم‌برداری در حالت Log و خروجی با فرمت Raw از جمله مواردی است که باید هنگام خرید دوربین ویدیویی مورد توجه قرار بگیرند.

4.5/5 - (27 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.