بهترین دوربین برای شروع عکاسی

بهترین دوربین برای شروع عکاسی
بهترین دوربین برای شروع عکاسی دوربینی است که دارای رابط کاربری ساده ای باشد و از تمام گزینه های قابل تنظیم در بحث عکاسی اعم از تنظیم ISO ، دیافراگم و سرعت شاتر برخوردار باشد. اینکه دوربین انتخابی شما دارای قابلیت های بعضا اضافی مانند ارتباطات بی سیم یا نمایشگر لمسی یا متحرک باشد جزو الزامات در انتخاب نمی باشد.
بسیار از افرادی که مشکلی از نظر میزان هزینه کردن ندارند بر این باورند که با خرید یک دوربین سطح بالا می توانند نیاز خود را برای سالهای پیش رو تامین کنند که شاید باید گفت که این باور،باور غلطی است. زیرا هنگام شروع عکاسی شما نیاز به دوربینی دارید که دارای کاربری ساده ای باشد و شما بتوانید در پروسه آموزش براحتی با آن کار کنید و بی شک دوربین های سطح بالا دارای چنین شاخصه ای نیست. همچنین دنیای دوربین دیجیتال نیز همانند سایر تکنولوژی های دیگر همواره بروزرسانی می شود در نتیجه بهتر است بعد دیدن آموزش های لازم به سراغ دوربین های حرفه ای تر بروید و از بروز ترین دوربین ها بهره مند شوید.
طبق تجربه کارشناسان ما در گروه آواتصویر و ارتباطاتی که با آموزشگاه ها و اساتید صاحب نظر داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که بهترین دوربین برای شروع عکاسی می تواند دوربینی از سری DSLR با سطح کاربری مبتدی ویا حداکثر متوسط/پیشرفته می باشد که در اینجا می خواهیم به چند گزینه از این دسته از دوربین ها اشاره کنیم.
سنسور: APS-C | رزولوشن: 18 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 9 نقطهای با یک نقطهی صلیبی | صفحه نمایش: 3 اینچی با رزولوشن 920،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 3 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
مزایا:
- کیفیت عکاسی مناسب با لنز کیت ارائه شده
- تنظیمات ساده و راحت
- Wifi و NFC
معایب:
- سنسور 18 مگاپیکسلی نسبتاً قدیمی
- سیستم فوکوس ابتدایی با 9 نقطهی فوکوس
- نبود امکاناتی مانند نمایشگر لمسی
1300D یک دوربین سطح مبتدی است می تواند یکی از بهترین گزینه های خرید برای افراد تازه کار باشد. این دوربین برخلاف نزدیکترین رقیب خود،یعنی نیکون D3400، به قابلیت Wifi نیز مجهز شده است تا کاربران بتوانند فایلها را با سرعت زیادی به کامپیوتر، گوش و تبلت منتقل کنند. حالت اتوماتیک در این دوربین عملکرد بسیار خوبی دارد و درصورتی که بخواهید کنترل بیشتری بر روی عکاسی داشته باشید میتوانید از دکمه های جهت دار پشت دوربین و حالت های دستی و نیمهدستی استفاده کنید.
سیستم فوکوس این دوربین از نوع 9 نقطهای تشخیص فاز است که به چند نسل قبلتر تعلق دارد، ولی عملکرد قابل اعتمادی دارد و چندان هم کند نیست. باتری این دوربین نیز برای ثبت 500 عکس کافی است که به مراتب از دوربینهای بدونآینه در این قیمت بهتر است. کیفیت لنز کیت آن نیز قابل قبول است و میتوانید از همان ابتدا عکس های باکیفیتی را ثبت کنید. مانند همیشه عکاسی با فرمت RAW کیفیت و امکانات بیشتری را در اختیارتان میگذارد، ولی این دوربین از لحاظ نویز و گسترهی دینامیکی در حد D3400 یا D3300 نیکون نیست. حداکثر کیفیت فیلمبرداری با این دوربین 1080/30P است و کیفیت فیلمهای آن نیز در سطح قابلقبولی قرار دارد.
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 19 نقطهای با 19 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی مفصلی و لمسی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
مزایا:
- کیفیت عکاسی jpeg خوب
- کیفیت عکاسی خوب در نور کم
- نمایشگر متحرک لمسی بسیار کاربردی
معایب:
- گسترهی دینامیکی محدودتر نسبت به رقبا
- فوکوس خودکار ضعیف تر از رقبا هنگام عکاسی
750D دارای یک سنسور 24 مگاپیکسلی است و فوکوس آن نیز نسبت به نسل قبلی بمراتب بهتر شده است. کیفیت عکاسی آن در حد و اندازههای سایر رقبا است و میتواند عکسهای بسیار زیبایی را ثبت کند. میزان نویز در نور کم نیز در سطح بهترینهای این گروه قرار میگیرد، ولی از لحاظ گسترهی دینامیکی حرف چندانی برای گفتن ندارد. البته این مورد را تنها هنگام عکاسی از مناظر پرکنتراست و هنگام ادیت فایلهای RAW متوجه خواهید شد.
ارگونومی 750D دقیقاً همان چیزی است که از کانن انتظار میرود و نمایشگر متحرک لمسی آن نیز انجام تنظیمات را بسیار راحت کرده است. فیلمب رداری آن به 1080/30P محدود است و امکانات چندانی را نیز در این زمینه ارائه نمیکند. ولی با توجه به بهرهگیری از سیستم فوکوس هیبریدی 19 نقطه ای برای فیلمبرداری، باید به آن نمره ی قبولی داد.
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 11 نقطهای با یک نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 921،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
مزایا:
- کیفیت عکاسی در نور کم از بهترینهای کلاس خودش است
- فایلهای RAW دارای گسترهی دینامیکی فوقالعادهای هستند
- اتصال بلوتوث
معایب:
- نبود Wifi داخلی
- نمایشگر ثابت و غیرلمسی
- کنترل های ابتدایی و محدود
بروزترین دوربین رده ی مبتدی نیکون یعنی D3400 دارای قابلیت اتصال بلوتوث است. همچنین رابط کاربری سادهی این دوربین برای کاربران نیکون کاملاً آشنا است. درک این رابط کاربری برای تازه کارها نیز بسیار راحت خواهد بود، ولی شاید کاربران با تجربه تر از کمبود دکمههای میانبر ناراضی باشند. نمایشگر و منظرهیاب آن نیز دقیقاً مانند D3300 هستند.
سیستم فوکوس این دوربین 11 نقطه دارد که میزان زیادی از سنسور را پوشش نمیدهند و تنها یکی از آنها از نوع Cross type یا صلیبی است. دقت این سیستم فوکوس قابلقبول است، ولی نباید توقع سرعت بسیار بالایی را از آن داشته باشید. از نظر کیفیت فیلمبرداری نیز با حداکثر رزولوشن 1080/60P عملکرد قابلقبولی را ارائه میکند.
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 39 نقطهای با 9 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی مفصلی با رزولوشن 1،037،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
مزایا:
- کیفیت عکاسی در نور کم از بهترینهای کلاس خودش است
- فایلهای RAW دارای گسترهی دینامیکی فوقالعادهای هستند
- Wifi داخلی
معایب:
- لنزهای کیت چندان خوبی ندارد
- نبود نمایشگر لمسی
شاید بتوان گفت که چند سال از تاریخ حضور D5300 در بازارهای فروش می گذرد اما همچنان سنسور این دوربین جزو سنسور های بروز بشمار می آید بعلاوه ی اینکه این دوربین قیمتی بسیار مناسب تر از مدلهای جدیدتر D5500 و D5600 دارد. مزیت خرید دوربینهای سطح بالاتر ولی قدیمیتر این است که معمولاً کنترل ها و میانبر های بیشتری دارند و نمایشگر و منظرهیاب آنها نیز بهتر است.
همچنین باید گفت که این دوربین نسبت به دوربین های هم رده ی خود سیستم فوکوس بمراتب پیشرفته تری دارد. سیستم فوکوس این دوربین از نوع 39 نقطهای است که 9 نقطهی آن Cross Type هستند؛ بنابراین فوکوس این دوربین بمراتب سریعتر و قابل اعتمادتر از دوربینهایی مانند D3300 و D3400 است.
جمع بندی :
شاهد آن هستیم که تفاوت بین این دوربین ها بیشتر در بخش امکانات جانبی مانند ارتباطات بی سیم و نوع نمایشگر است تا مباحث فنی. و همانگونه که در ابتدا گفته این ها معیار های مهمی در انتخاب شما برای خرید بهترین دوربین برای شروع عکاسی نیست.در نتیجه اگر کیفیت عکس اولویت اول شماست با خرید یک دوربین ارزان تر در زمینه کیفیت عکس چیز زیادی را از دست ندادهاید. اما شاید بتوانید در زمینه خرید لوازم جانبی کاملتر مثل یک کیف مناسب و یا حتی لنز خاص مثل یک لنز ثابت 50 میلی متری که برای دوربین بعدی تان هم کاربردی خواهد بود هزینه کنید. خرید یک لنز ثابت و یا لوازم جانبی کامل تر مثل سه پایه محدوده عمل شما را در زمینه تجربه سبک ها و تکنیک های متعدد عکاسی بیشتر خواهد کرد. محدوده عملی که صرفاْ با امکانات جانبی کاملتر یک دوربین گرانتر به آن دست نخواهید یافت.
لینک های مرتبط :
مشاهده ی دوربین کانن 1300D
مشاهده ی دوربین کانن 750D
مشاهده ی دوربین نیکون D3400
مشاهده ی دوربین نیکون D5300
پیوند درونی :
تفاوت دوربین DSLR و بدون آینه
ارتباط با کارشناس فنی:
ارتباط مستقیم از طریق تلگرام
بهترین دوربین برای شروع عکاسی | بهترین دوربین برای شروع عکاسی | بهترین دوربین برای شروع عکاسی | بهترین دوربین برای شروع عکاسی
2 نظر در “بهترین دوربین برای شروع عکاسی”