امروزه میکروفونهای بیسیم جای برخی از میکروفونهای سیمی قدیمی را گرفتهاند و بسیاری از افراد از این میکروفونها برای امور خود استفاده میکنند. افرادی که برای اجرا روی صحنه نیاز به آزادی عمل بیشتری دارند و باید بر روی صحنه حرکت کنند، میکروفونهای بیسیم را ترجیح میدهند. این میکروفونها انواع بسیار زیادی دارند و در برندها و مدلهای مختلفی موجود میباشند. در این مطلب قرار است به بررسی بهترین میکروفونهای بیسیم در بازار فعلی بپردازیم و با ویژگیهای آنها آشنا شویم.
میکروفون بی سیم و انواع آن
میکروفون وایرلس یا بدون سیم، میکروفونی است که فاقد سیم بوده و به صورت بیسیم با سیستم صوتی در ارتباط است. عدم وجود سیم باعث شده تا این میکروفونها از کارکرد آسانی برخوردار باشند و افراد بیشتری جذب استفاده از آنها شوند. همچنین برای استفاده از میکروفون بیسیم، نیازی به تنظیمات خاصی از دستگاه نبوده و پس از روشن سیستم میتوان عملیات را به راحتی آغاز کرد. میکروفونهای وایرلس از نظر ساختاری به دو دسته یقهای و دستی تقسیم میشوند.
میکروفون بی سیم یقه ای: همانطور که از نام این میکروفون مشخص است، میکروفون یقهای از قابلیت اتصال بر روی یقه یا جیب لباس برخوردار است. این میکروفونها بسیار سبک هستند و پس از اتصال به لباس، کاربر هیچ وزنی را احساس نمیکند.
میکروفون بیسیم دستی: این میکروفونها از نظر ظاهری شبیه میکروفونهای سیمدار هستند؛ با این تفاوت که هیچ سیمی ندارند. کاربران برای استفاده از این میکروفونها باید آنها را در دست بگیرند و شروع به صحبت نمایند.
قیمت میکروفون بیسیم چقدر است؟
قیمت میکروفونهای بیسیم، بستگی به کاربرد و ویژگیهای آن دارد. هر چقدر میکروفون از مشخصات کاربردی بالاتری برخوردار باشد، قیمت میکروفون بی سیم بالاتر خواهد بود. همچنین برند تولید کننده و مارک میکروفون در قیمت آن نقش دارند. میکروفونهایی که ساخت کشورهای مطرحی چون آلمان و ژاپن هستند، نسبت به میکروفونهای ساخت چین با کیفیتتر هستند و از این رو قیمت بالاتری دارند. با این حال تنوع میکروفونهای بدون سیم به قدری زیاد است که افراد قادرند با هر بودجهای اقدام به خرید میکروفون بیسیم نمایند. مزیت خرید میکروفون بی سیم در این است که به دلیل کیفیت بالا، از طول عمر بیشتری برخوردارند و به راحتی خراب نمیشوند. از این رو با خرید یک میکروفون وایرلس، میتوان از آن برای مدت طولانیتری استفاده کرده و به ضبط صدا پرداخت.
ویژگیها و مزایای مشترک میکروفونهای بیسیم
بسته به مدل و برند هر میکروفون، دستگاه از ویژگیها و مزایای خاصی برخوردار خواهد بود. با این حال به طور کلی میتوان گفت مزایای میکروفون بی سیم به شرح زیر میباشد:
- کاربر در هنگام استفاده از این میکروفونها، نگرانی از بابت قطعی سیم و یا گیر کردن سیم به جایی نخواهد داشت.
- به دلیل عدم وجود سیم در میکروفونهای بیسیم، افراد آزادی عمل بیشتری دارند و قادرند بر روی صحنه به خوبی حرکت نمایند.
- اغلب این میکروفونها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و صدا را با وضوح خوبی ضبط مینمایند.
- این میکروفونها در قیمتهای مختلفی موجود هستند و با بودجه هر فردی سازگاری دارند.
معرفی چند مورد از بهترین میکروفونهای بی سیم دستی
همانطور که اشاره کردیم میکروفون دستی بدون سیم، یکی از انواع میکروفون بی سیم است. این میکروفونها از نظر ظاهری شبیه به میکروفونهای باسیم هستند و تنها سیم ندارند. در این بخش به معرفی چند تا از بهترین میکروفونهای بدون سیم دستی میپردازیم.
-
میکروفون دستی Sennheiser EW 100 G4-835-S
این میکروفون محصولی از شرکت سنهایزر بوده که فرستنده در داخل خود میکروفون تعبیه شده است. میکروفون بی سیم دستی Sennheiser EW 100 G4-835-S، از یک کلید روشن و خاموش برخوردار است که در زمان نیاز به کار، میتوان آن را روشن کرده و به راحتی از میکروفون استفاده کرد. همگامسازی بیسیم بین فرستنده و گیرنده در این دستگاه، از طریق مادون قرمز انجام میشود. میکروفون سنهایزر EW 100 G4-835-S از پهنای باند 24 مگاهرتز برخوردار بوده و با حداکثر 20 کانال سازگاری دارد. خوانندگان و مجریانی که علاقه دارند از میکروفونهای دستی استفاده نمایند، این میکروفون گزینه خوبی برایشان خواهد بود.
-
میکروفون Sennheiser EW 300 G4-865-S
یکی دیگر از میکروفونهای دستی بیسیم سنهایزر، EW 300 G4-865-S است. این میکروفون که از بهترین میکروفونهای دستی بیسیم است، از نظر ظاهری به میکروفون قبلی شباهت زیادی دارد. با این حال شرکت سنهایزر در این مدل، از قابلیتها و ویژگیهای بیشتری استفاده کرده است. میکروفون دستی Sennheiser EW 300 G4-865-S از حداکثر پهنای باند 88 مگاهرتز برخوردار بوده و تا 32 کانال را پشتیبانی میکند. برد انتقال این دستگاه برابر با 100 متر و با سیستم بلندگوی بی سیم LSP 500 PRO سازگاری دارد.
-
میکروفون دستی بی سیم Rode Link Performer Kit
رود لینک یکی دیگر از برندهای معروف بازار است که در زمینه تولید انواع میکروفون بیسیم دستی و یقهای فعالیت دارد. میکروفون Rode Link Performer Kit یک سیستم بی سیم دیجیتال 2.4 گیگاهرتزی است که برای ضبط صدای شفاف بسیار کارایی دارد. سیستم Rode Link دائماً بین فرکانسها نظارت میکند تا قویترین سطح سیگنال ممکن را حفظ کند. این میکروفون با باتری قابل شارژ LB-1 و یا باتریهای AA کار میکند که برای شارژ باتری لیتیوم یونی آن باید از کابل USB استفاده کرد.
معرفی بهترین میکروفونهای بی سیم یقه ای در 2022
میکروفون یقهای یکی دیگر از انواع میکروفونهای بیسیم بوده که هر ساله مدلهای جدیدی از آن روانه بازار میشود. در این بخش به معرفی چند مورد از این میکروفونها میپردازیم. میکروفونهای یقه ای برای آن دسته از افرادی که به تولید محتوا در شبکههای اجتماعی چون یوتیوب و اینستاگرام و همچنین گزارشهای خبری میپردازند، مناسب است.
-
میکروفون یقهای بویا Rode Wireless GO II
میکروفون Go II نسخه بروز شده Rode Wireless Go است. یکی از پیشرفتهای قابل توجه این میکروفون، اضافه شدن پشتیبانی از فرستنده دوگانه است که امکان ضبط بی سیم دو میکروفون ساده را در حال حرکت فراهم میکند. میکروفون بی سیم یقهای Rode Wireless GO II از برد وسیع 200 متری برخوردار بوده و میزان نویز را به حداقل ممکن میرساند. از آنجایی که این دستگاه بسیار ارزشمند و قدرتمند است، به عنوان بهترین میکروفون بی سیم یقه ای از برند رود شناخته شده است. این سیستم بی سیم دارای دو فرستنده برای انتقال بهتر سیگنال بوده و نمایشگر بسیار خوبی دارد. عمر باتری Rode Wireless GO II تقریبا 7 ساعت بوده و پاسخ فرکانسی آن در محدوده 50 هرتز تا 20 کیلوهرتز میباشد.
-
میکروفون بی سیم یقه ای Saramonic Blink 500 Pro B1
میکروفون Saramonic Blink 500 Pro B1 نیز، بهترین میکروفون برای تولید محتوا از برند سارامونیک است. این میکروفون، یک سیستم بی سیم لاوالیر فوقالعاده جمع و جور و قابل اعتماد است. میکروفون سیستم توزیع وزن خوبی دارد و هنگامی که به پیراهن یا یقه متصل میشود، ثبات بیشتری را ایجاد مینماید. کیفیت پخش و صدای شفاف Blink 500 Pro B1 نسبت به قیمت آن قابل توجه است. عمر تقریبی باتری 8 ساعت بوده و پاسخ فرکانسی آن از 2400 مگاهرتز میباشد.
-
میکروفون بی سیم یقه ای بویا BY-WM6S
میکروفون BY-WM6S مدل ارتقا یافته BY-WM6 است که HF محسوب میشود. در این میکروفون میتوان یکی از 48 فرکانس UHF را انتخاب کرده تا هیچ نویز و تداخل صدایی در حین ضبط صورت نگیرد. میکروفون بویا BY-WM6S با گوشیهای هوشمند، تبلت، دوربین DSLR، دوربین فیلمبرداری، کامپیوتر و غیره سازگاری دارد و میتوان از آن برای ضبط صدای بهتر در این دستگاهها استفاده کرد. این میکروفون بی سیم یقه ای از صفحه نمایش LCD با خوانایی آسان برخوردار بوده و تا 70 متر بدون مانعی برد عملیاتی دارد.
-
میکروفن بی سیم یقه ای بویا BOYA BY-WM3U
میکروفون BY-WM3U محصولی دیگر از بویا بوده که آن را نیز میتوان جزو بهترین میکروفون یقه ای در نظر گرفت. این محصول در کنار کیفیت مناسب، قیمت معقولی دارد و برای ضبط صدا با وضوح و شفافیت بالا مناسب میباشد. این دستگاه از طراحی کوچک و قدرتمندی برخوردار است و برای ضبط ویدیوهای روزانه، پخش زنده و مصاحبه ایدهآل است. از ویژگیهای میکروفون بیسیم یقهای BOYA BY-WM3U میتوان به برد عملیاتی 20 متر بدون مانع، پاسخ فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز، نسبت سیگنال به نویز 75 دسی بل یا بیشتر و الگوی قطبی Omnidirectional اشاره کرد.
-
میکروفون یقه ای Sennheiser AVX MKE2
یکی از انواع بهترین میکروفون بیسیم یقه ای برند سنهایزر، Sennheiser AVX MKE2 است. این میکروفون از دامنه پهنای باند 1920 تا 1930 مگاهرتز برخوردار بوده و تا برد 30 متری قابل استفاده میباشد. سیستم میکروفون Sennheiser AVX MKE2 شامل دو گیره میکروفون و یک کابل XLR است و هنگام روشن شدن سیستم، فرستنده و گیرنده به طور خودکار به هم جفت میشوند.
جمع بندی
میکروفونهای بیسیم، از پرطرفدارترین و پرفروشترین میکروفونهای موجود در بازار هستند. این میکروفونها برخلاف میکروفونهای سیم دار، سیم و کابل اضافی ندارند و دست و پاگیر نمیباشند. برای همین بیشتر خوانندگان یا مجریان صحنه، از میکروفونهای بدون سیم استفاده مینمایند. میکروفونهای بدون سیم به دو صورت دستی و یقهای هستند که نوع یقهای آنها از سهولت کاربری بیشتری برخوردار است. کافیست میکروفون یقهای بیسیم را به لباس خود وصل کرده و شروع به صحبت نمایید. از بهترین میکروفون های بی سیم میتوان به بویا Rode Wireless GO II، بویا BY-WM6S و بویا BY-WM3U اشاره کرد.